InOc

L'InÒc Aquitània, operator regionau entà la lenga e la cultura occitanas, que respon a la volontat de la Region Navèra Aquitània, de la DRAC Navèra Aquitània, deus Departaments aquitans e de las intercomunalitats qui a per mira de sostiéner e de desvolopar la practica de la lenga e de la cultura occitanas (en las soas tres fòrmas aquitanas : gascona, lemosina, lengadociana). Qu'amassa los sons partenaris publics, lo monde associatiu regionau e los actors scientifics e culturaus màgers a l'entorn de la soa equipa professionau.

Tà'n Saber Mei

image
Jornadas Occitanas : L’ÒPLO que's vira de cap aus liceans
image
Duas Lengas, quina escadença !
image
Trobada d'Agòr : Encontre a Auloron
Organizada per l'associacion Transmetem
Salient
image
Agenda culturau de noveme 2018
image
ESCRIVANS #8 : Joan Ganhaire

Socializacion

L'InÒc Aquitània, qu'ei l'operator de las collectivitats entà crear o tornar crear un environament favorable a la practica de la lenga occitana en las soas variantas aquitanas (gascona, lemosina, lengadociana,) : de l'avaloracion deu patrimòni toponimic dinc a la terminologia en passar per la traduccion-conselh e l'afichatge de la lenga en l'espaci sociau.

Educacion
artistica e culturau

Taus ensenhants e los publics escolars, l'InÒc Aquitània que da ua accessibilitat en linha a las ressorsas numericas artisticas et culturaus deu maine occitan gràcias a l'apèr DaquíDòc.
Que paricipa, en ligason dab lo Rectorat, a la creacion de programas de descobèrta deu patrimòni lingüistic e culturau.

Ives Lavalada que publica ua version bilingua francés-occitan de Jaufré, roman epic deu sègle XIIIau e monument de la literatura occitana.

Títol :  Jaufré, chevalier du pays d'oc
Traductor : Yves Lavalade
Editor : Éditions de l'Esperluette
Data d'edicion : 2015
Genre : roman epic
Lenga : limousin ; français 
ISBN : 9791090784444

Dab las soas 11 000 octosillabas, que ns'immergeish dens l'univèrs medievau de la cavaleria e dens lo linhatge celtic deu rei Artús e deus cavalèrs de la Taula Redona. Lo son protagonista, Jaufré, qu'a tota l'estòfa deus eròis, defensor emerit de las valors moraus mei hautas. Que'ns mia dens una seria d'aventuras on se mesclan lo reau, l'imaginari, los espleits e l'amor per Brunissen, la hemna ideau.

La tòca de l'apròchi bilingüe qu'ei de familiarizar lo lector dab aqueth tèxte extraordinari, e permete’u d’aproprià's un aspècte important de la nosta cultura, qui estó tanben la de tota l’Euròpa sègles e sègles.

Per comandar : Editions de L'Esperluette - Le Loubanel- 19260- Treignac - 10 € + 3 € de pòrt.

Ressorsas numericas

Toponimes d’Aquitània

Projècte de colleccion de diccionaris toponimics de las comunas d'Aquitània. Quate diccionaris que son estats dejà publicats.

Tà'n saber mei

Trobar-aquitaine.org

L'InÒc Aquitània & Trobadas, en partenariat dab Aquitaine Cultures Connectées, que'vs prepausan de descobrir los personatge aquitans màgers de l'art deu trobar.

Tà'n saber mei

Sondaqui.com

L'InÒc Aquitània en partenariat dab Aquitània Culturas Connectadas que'vs prepausa de descobrir tota la riquessa deu patrimòni culturau immateriau : hèstas, cants, danças, musicas, saber-har artistics e artesanaus de la Region Navèra Aquitània.

Tà'n saber mei

(Extra)ordinari quotidian

En partenariat dab lo laboratòri ITEM de l’UPPA e lo Musèu d'Etnografia de l'Universitat de Bordèu (MEB), l'InÒC Aquitània que prepausa de descobrir o tornar descobrir les practicas, còps que i a hòrt quotidianas en Aquitània : deus cotèths de Nontron dinc a la pelòta basca en passar per la caça de la paloma.

Tà'n saber mei

Mustra « Ua lenga, l’occitan »

L'InÒC Aquitània que hasó en 2004 ua mustra bilingua e caminaira titolada : « Ua lenga, l'occitan » qui conta l'istòria de la lenga occitana de las originas dinc au dia de uei.

Tà'n saber mei

DaquíDòc

En partenariat dab la DRAC Navèra Aquitània, l'InÒc Aquitània que prepausa aus ensenhants un apèr tà l'educacion artistica e culturau (EAC).

Tà'n saber mei

InÒc Aquitània

Joan Jaques Casteret

L'InÒc Aquitània que crèa, que collècta e que difusa las ressorsas utilas a la socializacion de la lenga e de la cultura occitana en Aquitània dens los camps lingüistics, literaris, artistics e patrimoniaus.

-Joan Jaques Casteret
Logo 2
Logo 3
Logo 1
Logo 4
Tel : 05 59 13 06 40
inoc[at]in-oc.org

InÒc Aquitània
Castèth d'Este
Avienguda de la Pléiade
64140 Vilhèra

Coordonadas GPS :
43.304901, -0.393185