InOc

L'InÒc Aquitània, operator regionau entà la lenga e la cultura occitanas, que respon a la volontat de la Region Navèra Aquitània, de la DRAC Navèra Aquitània, deus Departaments aquitans e de las intercomunalitats qui a per mira de sostiéner e de desvolopar la practica de la lenga e de la cultura occitanas (en las soas tres fòrmas aquitanas : gascona, lemosina, lengadociana). Qu'amassa los sons partenaris publics, lo monde associatiu regionau e los actors scientifics e culturaus màgers a l'entorn de la soa equipa professionau.

Tà'n Saber Mei

image
Punt de Lenga
Lo Congrès
image
Mascaret
27 seteme 2016 > 5 noveme 2016
Salient
image
20/10
Mascaret - Guy Latry
image
Libe CD
"Chants fragiles" d’E. Baudoin e M. Montanaro

Terminologia

L'InÒc Aquitània qu'elabòra, a la demanda deus sons partenaris publics, lexics tematics en partir de la lenga eretada en tot hargar los tèrmis qui hèn besonh entà descríver las realitats de la societat contemporanèa.

Patrimòni culturau
immateriau

L’InÒc Aquitània que hè atau l'inventari de las practicas e deus saber-har deu partimòni culturau immateriau en Aquitània e tribalha tà transméter e desvolopar aqueth « patrimòni tradicionau, contemporanèu e viu en medish temps ».

Ressorsas numericas

Toponimes d’Aquitània

Projècte de colleccion de diccionaris toponimics de las comunas d'Aquitània. Quate diccionaris que son estats dejà publicats.

Tà'n saber mei

Trobar-aquitaine.org

L'InÒc Aquitània & Trobadas, en partenariat dab Aquitaine Cultures Connectées, que'vs prepausan de descobrir los personatge aquitans màgers de l'art deu trobar.

Tà'n saber mei

Sondaqui.com

L'InÒc Aquitània en partenariat dab Aquitània Culturas Connectadas que'vs prepausa de descobrir tota la riquessa deu patrimòni culturau immateriau : hèstas, cants, danças, musicas, saber-har artistics e artesanaus de la Region Navèra Aquitània.

Tà'n saber mei

(Extra)ordinari quotidian

En partenariat dab lo laboratòri ITEM de l’UPPA e lo Musèu d'Etnografia de l'Universitat de Bordèu (MEB), l'InÒC Aquitània que prepausa de descobrir o tornar descobrir les practicas, còps que i a hòrt quotidianas en Aquitània : deus cotèths de Nontron dinc a la pelòta basca en passar per la caça de la paloma.

Tà'n saber mei

Mustra « Ua lenga, l’occitan »

L'InÒC Aquitània que hasó en 2004 ua mustra bilingua e caminaira titolada : « Ua lenga, l'occitan » qui conta l'istòria de la lenga occitana de las originas dinc au dia de uei.

Tà'n saber mei

Patrimòni numeric

Joan Jacques Castéret

L'InÒC Aquitània qu'a per mission regionau d'avalorar ressorsas numericas de l'occitan, que sian practicas de las vivas e saber-har en Aquitània o hons patrimoniaus deus ancians.

-Joan Jacques Castéret
Logo 2
Logo 3
Logo 1
Logo 4
Tel : 05 59 13 06 40

InÒc Aquitània
Castèth d'Este
Avienguda de la Pléiade
64140 Vilhèra

Coordonadas GPS :
43.304901, -0.393185